Monday, October 3, 2011

sahabat baik aku

kisah lalu membuatkan aku serik, aku benci ada kawan baik, aku tak suke kawan dengan perempuan, bagi aku diorang jahat,. suka cakap belakang2,. pentingkan diri sendiri,. tak setia dalam persahabatan,. and seribu satu lagi ragam perempuan yang aku tak suka and membuatkan aku rase tak rugi pun aku tak kawan dengan diorang,. bagi aku, aku kuat,. aku mampu hadapi segalanya seorang,. lagipun selama ni pun, aku je yang jadi pendengar setia diorang, bantu diorang, teman diorang, tapi diorang? tak pernah ada untuk aku,. aku dah malas kisah pasal kawan, lau ada yang nak kawan ngan aku pun, aku kawan je, tapi to be close with me, sorry!! you are not eligible,.

gile berlagak kan ayat aku? tak,aku tak berlagak cuma aku confident,. aku confident yang aku akan bahagia even tanpa diorang,. aku tak perlukan kawan baik sebab aku mampu tenangkan hati aku sendiri, aku mampu makan seorang, aku mampu jalan seorang,. lagipun aku tak de life yang menarik untuk dishare,. life aku hanya penuh dengan mimpi2 yang tak kesampaian,. aku lebih suke berseorangan, menikmati setiap perjalanan hidupku, tanpa harapkan kehadiran sesiapa,. aku tak perlukan korunk, tapi lau korunk perlukan aku,tak pe aku masih ada untuk korunk,. biar la korunk hadir hanya untuk meminta pertolongan, aku sedia membantu walau aku sendiri kesusahan and tak ada siapa yang nak amik tahu,.

tapi, aku sedar tak semua perempuan macam tu,. lagipun tu kisah lama, mungkin sebab mase tu diorang belum matang and tak mengerti makna persahabatan,. kini,semakin aku dewasa, semakin ramai yang aku kenal, and aku terpaksa akui masih ramai yang layak dijadikan sahabat,. and aku gembira adanya mereka semua,. tapi, aku masih aku yang dulu, suka buat apa2 bersendirian,.aku tak suka rapat ngan orang, aku masih takut pengalaman dulu berulang, cukup la setakat tu,. selagi aku belum yakin, biar lah aku sendirian tanpa teman,. sebab besar maknanya seorang teman untuk aku,.

tapi tahun 2010, memulai segalanya,. chess menemukan kita,. aku bangga sebab ade kawan macam ko,. thanks steph,. thanks sebab selalu ajak aku makan sama, thanks sebab selalu lepak ngan aku, thanks sebab selalu dengar cerita aku yang ntah pape,. thanks sebab buat aku happy ngan perli-perlian ko yang best,. thanks sebab selalu support aku buat blog,.and thanks for everything,. and ko patut tahu yang aku amat berbangga bila ko kata aku berlagak,. ko nak tahu nape? sebab ko satu2nya manusia yang stay kwn ngan aku even aku macamni,.

dia satu2nya kawan aku yang tahu aku ada blog but already changed the link,hehe..

31 comments:

  1. Hihi umi terhibur bace msg bella and bestfriend bella .. umi ketawa sorang .. sebab ayat2 meyakat tu lucu bagi umi.

    Tak pe bella ..lupekan masa dulu, kadang2 betul kata bella ..kwn gan lelaki lebih baik, tapi kadang2 kite perlukan kwn perempuan jugak :). Manusia ni ade mcm2 ragam huuu ..

    Umi doakan agar bella sentiasa bahgia :).. sampaikan salam buat teman bella ar .. cantik orangnya :)

    ReplyDelete
  2. haha,ktrg mmg,syok sendiri,hehe,. selalu je macam nie,and kwn ngan die mmg sempoi,.ketawa and perli2 je memanjang,.

    ok umi,.tie bella sampaikan,.jgn puji die sgt umi, bella takut die perasan nanti in case lau die terbace nie dlm 2,3 tahun yg akan dtg,hehe

    ReplyDelete
  3. "sahabat itu adalah apabila memandangnya, mengingatkan kita kepada agama.."


    semua orang perlukan kawan. n kita kena berkawan dengan pelbagai jenis org untuk kenal dunia n pengalaman.


    apapepun grab la kebaikan dari dia, dan serapkan kebaikan pd dia. yang penting hepi!!!!


    *haa musykil kan tetibe cik ungu menjadi sangat skema dalam jawapan. hahaha. gila gila jugak, agama dtg dulu

    selamat berkawan sampai mati!~ yiehaaaa!~

    ReplyDelete
  4. besar maknanya kawan untuk aku,bdw, thanks cik ungu for ur words;)

    betul tu,gila tak gila, agama dtg dulu;)

    ReplyDelete
  5. klu payah sgt...kwn ja ngan abg..settel hehe

    ReplyDelete
  6. babe, bestlah sebab u dah temui kawan yg betul betul sejati. macam i, sampai sekarang i tak jumpa and semua benda ni bwat i malas nak ada kawan. serious. mungkin dah penat dgn manusia yg hipokrit dan immature. good for u babe :)

    ReplyDelete
  7. bg fara perempuan banyak sifat dengki.
    tp kalau dh betul-betul bersahabat,
    mungkin sampai mati.
    depends jugak la kan.. huhu

    ReplyDelete
  8. Assalam bella luna

    singah balik dan ingin beritahu yang saya dah bertukar URL ke http://lepaksonline.blogspot.com/ supaya mesra SEO :)

    p/s : jangan mengemudi cheers up diri tu k :)

    ReplyDelete
  9. best topik entry ni,,,, :) bleh tak nak buat entry untung menyokong,,hehe,,sesitiviti dan nama takkan di sebut,,juz menggunakan topik ni jee,,hehe boleh??

    ReplyDelete
  10. sahabat dan kawan adalah dua makna yg berbeza kita memg ramai kawan tapi sahabat 2 biarlah satu dimana dia adalah seorang sahabt masa suka dan duka,masa senang dan susah dan masa sakit dan sihat ^____^

    ReplyDelete
  11. nape ngn ko?ko bermasalah ke?ko nak jd mcm botak citer juvana tu?haha

    ReplyDelete
  12. Haha nakal a bella ..seronok tengok friendship bella and best friend bella tu .. dalam 2 3 tahun lagi? nakal a bella ni ..


    Tak sabar nak bace citer bella yang seterusnya :)

    ReplyDelete
  13. kawan ketawa ramai boleh jumpa.. kawan tika bersedih tu susah nak jumpa kan...

    ReplyDelete
  14. :) kawan ada di mana-mana. Kawan sejati tu sentiasa dengan kita

    ReplyDelete
  15. yezza.. aku pun naik hairan la..

    kat opis aku ada kes 2org gadis, dari awal mmg kawan baik.. ntah cam ne... pasal tak ajak makan sama pun leh gaduh.. aduh... simple beb.. sampai skrag mereka dah tak kawan. tegur bila perlu je..

    ReplyDelete
  16. abg khairul:hehe,bukan kite memang dah kawan ke abg?hehe

    asfira:die sangatlah best,. alhamdulillah,moga i dpt keep friendship nie sampai bile2,.n for u babe,hope u selalu happy,no matter with who u are,.anything, just story in ur blog k,i will always with u babe,.

    Tukang Karut:alamak, lari topik,hehe

    budakhijaupendek:betul cakap fara,perempuan nie byk sifat dengki,.tapi kalau dah betul2 bersahabat,mungkin sampai mati;)

    aizat:ok,will catch u up soon, thanks sebab inform,.

    yen:boleh yen,silakan;)

    umi:hehe, yup dlm 2,3 tahun lagi,.sebab bella dah tukar link and die tak tahu link bella yg baru,.tapi bella janji lau followers bella sampai ???? bella akan bgtahu die new link,hehe *dat is the beat*

    ADZA IRDAWATI aka MAK DARA:betul tu mak,kawan ketawa senang je dpt,tapi yg susah bersama tu susah,huhu

    akim iqbal:kawan mmg ada dimana2 tapi yg sejati itu susah iqbal,.

    syahiroAhmad:haha, tu mungkin sbb sensitif sgt,.biasenya bila dah rapat sgt,mmg akan wujud perasaan terasa walaupun benda yg remeh,.lama2 nanti ok la tu,huhu

    ReplyDelete
  17. mmg susah nak jumpa kawan baik, tp once kita dah jumpa org tu kita akan jadi selesa dgn dia..selamat bersahabat

    ReplyDelete
  18. owh kawan... sepi bila tiada...

    ReplyDelete
  19. kawan adlah org adlh tempat kita bergantung selepas kluarga...klaw berjauhan dgn keluarga merekalah tempat kita bergantung.....tapi,,besalah pahit manis dlam pershabatan tetap ada.mulut dan lidah kan boleh tergigit...inikan pula kita.,.,mesty ada sja saat2 dukanya

    ReplyDelete
  20. biasanya kwn akan jd lawan..
    dan lawan akan jd kwn yg plg rapat..
    tak lupo jugak kwn yg rapat antara gunting dalam lipatan...
    apo sekali pun masalah..tempat terbaik adalah ibu bapa..bukan sahabat atau kawan..
    sahabat atau kwn juga adalh sbg pelengkap harian kita..tanpa mereka kita bukan manusia..
    hehehhe

    ReplyDelete
  21. kawan baek.. hurm sy pown x de kawan baek.. huhuhu

    ReplyDelete
  22. hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret..

    http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

    ReplyDelete
  23. aku tiap tiap tahun tukar kawan baik . macam friends and forget je . camgampang herghhh

    ReplyDelete
  24. akmal: yup, betul tu,mmg susah nak jumpa kwn baik,but once dah jumpa,dialah selamanya sahabat,.

    khifaiz:carilah sahabat walau dimana2;)

    SKL:betul kata SKL,tapi as kawan,kdg2 mungkin kite patut lebih bertolak ansur tuk mengelakkan perhubungan retak,.

    apek poyo:yup,ibu bapa adalah tempat yg terbaik untuk melepaskan segalanya tapi kekadang ada benda yang kite tak dpt share ngan mak ayah, n mungkin mase tu kawan adalah tempat yg terbaik,.

    hyz:kawan baik susah dicari,mungkin sekarang kawan pun sudah memandai,percaya dgn diri, walaupun tanpa kawan baik,kawan yang ada mungkin sudah mencukupi,..

    eka:emm,tak pe la babe,as long as ko masih ada kawan untuk bercerita,just accept people yg sudi bersama ko and everything will be alrite;)

    ReplyDelete
  25. ct pon skrg xder da kawan baik..huhuhu..stkt nk kwan2 boley lah...ermmm..kawan kt blog je kawan baik ct :)

    pepOwn, bella ngan kawan tu jge persahabatan k..bukan senang nk cari kawan ley masuk ngan kta ..hehehe

    ReplyDelete
  26. hehe,kekadang bercerita ngan kwn blog lagi best ct,.atas dasar manusia yg baik,dwrg jujur bagi opinion bile kite luahkan perasaan biarpun tak kenal,.

    tapi kalau kite dah ada kwn baik,jagalah die spt kite jaga diri kite sendiri,.dia lah kawan dialah sahabat, tak mungkin ku cari ganti;)

    ReplyDelete
  27. tak banyak sikit pun ada betul ape yg bella bgtau tuu. perempuan mmg mcm tu. susah nak cari true friends. zaman sekarang ni ramai yg baik depan belakang, errrrrrr no comment lah. faham faham lah kan :p. kena beware lah kan :) btw, congrats dpt friend mcm steph. semoga persahabatan korang kekal dan tenang :))

    ReplyDelete
  28. hehe,faham dan mmg teramat faham,. sbb bella pun perempuan and kdg2 tak terlepas juga dari semua tu,.thanks atin,.insyaAllah berkekalan selagi kami menjaga perhubungan as fren(:

    ReplyDelete
  29. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete